Uitslagen

383e bondsschuttersfeest St. Odilia Ospeldijk

Rond kwart voor 12 werd er vertrokken v.a. het schutterslokaal richting Ospel waar het korps om 11.35 op moest voor de marswedstrijd. Helaas was er wat mis gegaan met het laden van de materiaalwagen en waren er wat spullen vergeten waardoor er met een minimale bezetting werd opgegaan. Gelukkig waren alle spullen voor aanvang van de optocht in Ospel afgeleverd en kon de optocht voor Swartbroek beginnen. Omdat dit het laatste schuttersfeest van dit seizoen was werden er ook prijzen uitgereikt waardoor het schieten weer vertraging op liep en er uiteindelijk pas om 16.30 uur werd begonnen. Het weer liet zich gelukkig wel van de goede kant zien zodat het zeer aangenaam was om buiten te zitten en nog lekker te kunnen genieten. Met het schieten zelf was dit wat minder; door de strak blauwe lucht waren de zwarte punten zo goed als niet te zien en moest er heel goed worden opgelet. Gelukkig "lichtte" het stokje goed op en kon men zich daarop richten. Dat dit niet mee viel was uiteindelijk in de totale schietuitslagen goed te merken. Maar 7 verenigingen (van de 24) waarvan het 1e zestal ze alle 54 af had en bij de rest van de zestallen waren overal één of meerdere missers... .Toch waren bij St. Cornelius de resultaten nog niet zo slecht en sloten we dit seizoen nog met een positief gevoel af.

Optocht:Bordjesdrager176,8 punten4e plaats
Mooiste geheel165 punten 3e plaats
Vaandeldrager176,8 punten3e plaats
Commandant71,8 punten2e plaats
Beste Defilé55,6 punten12e plaats
Beste Houding168,8 punten 3e plaats
Tamboer−maître182 punten 1e plaats
Marswedstrijden83,1 punten 1e plaats
Tamboer−maître89 punten1e plaats
Schieten:1e zestal--
2e zestal--
3e zestal--
4e zestal--

OLS 2017 Merkelbeek

Optocht:Bordjesdrager83%27e plaats
Mooiste geheel83%23e plaats na loting
Vaandeldrager88,75%14e plaats
Commandant85,25%20e plaats
Beste Defilé88,75%15e plaats
Beste Houding82%19e plaats
Tamboer−maître79%21e plaats na loting
Marswedstrijden80,5%1e plaats
Tamboer−maître83%3e plaats na loting
Schieten:1e zestal11e plaats-

382e bondsschuttersfeest st Nicolaas Heythuysen

Zondag 18 juni zijn we naar het schuttersfeest in Heythuysen geweest. Volgens de voorspellingen zou het een zeer warme dag worden, dus parasols, zonnebrand en zonnebrillen gingen mee. Helaas was ook hier de opening weer te laat en begon de optocht pas rond 13.45 uur. Gelukkig was het wel druk naast de kant en waren de mensen ook enthousiast wat het lopen extra leuk maakt. Na de optocht eerst allemaal een beetje bijkomen en dan was het tijd voor ons korps om op te treden met de marswedstrijd, maar het zat wat tegen, ook hier waren ze later aan de beurt en het wachten was niet motiverend! De marswedstrijd was dan ook niet zo goed gegaan... Het schieten gebeurde deze keer (voor het eerst) op mobiele kogelvangers. 2 grote kranen stonden klaar met aan iedere kraan 6 kogelvangers, mooi om te zien! De kogelvangers waren zeer stabiel en bewogen, ondanks de wind, zo goed als niet maar het grote gevaar was om het verkeerde "bëlke" af te schieten, wat bij veel verenigingen dan ook gebeurde. Ook dit schuttersfeest hebben we het niet zo geweldig gedaan, maar het was wel gezellig.

Optocht:Bordjesdrager165,8 punten7e plaats
Mooiste geheel173 punten ged. 1e plaats
Vaandeldrager163,2 puntenged. 11e plaats
Commandant58 punten7e plaats
Beste Defilé91 punten6e plaats
Beste Houding168,6 punten -
Tamboer−maître164,4 punten 3e plaats
Marswedstrijden81,5 punten 4e plaats
Tamboer−maître90 puntenged. 1e plaats
Schieten:1e zestal53punten-
2e zestal50 punten-
3e zestal20 punten3e
4e zestal48 punten-

381e bondsschuttersfeest st Barbara Tungelroy

Het beloofde een zeer warme dag te worden maar gelukkig was er 's morgens al een redelijke bui en koelde het even af tot ± 18 graden, voor ons een fijne temperatuur. Het korps moest om 13.00 uur aantreden voor de marswedstrijd en daarna was het wachten tot de officiële opening van dit schuttersfeest zou beginnen en wij als nr. 1 bij moesten zijn. Gelukkig konden we van te voren in de schaduw staan wachten, want de zon was inmiddels weer gaan schijnen en de temperatuur liep snel op. Een gedeelte van de officiële opening had al in de tent plaatsgevonden en de opening op het plein duurde maar een dikke 5 minuten waarna de optocht startte. Ondanks het warme weer kwamen toch nog best veel mensen uit hun tuin of woning om naar de optocht te kijken, wat het wel een gezellige sfeer gaf. Na de optocht werden de uniformen uitgedaan en kon iedereen zich klaar gaan maken voor het schieten. Helaas ging ons dat deze keer niet goed af.....de resultaten waren dusdanig slecht dat we er niet veel woorden aan vuil zullen maken...een echte tegenvaller!

Optocht:Bordjesdrager172 punten2e plaats
Mooiste geheel174,2 punten ged. 2e plaats
Vaandeldrager159 puntenged. 8e plaats
Commandant70 punten1e plaats
Beste Defilé101,2 punten2e plaats
Beste Houding168,8 punten 8e plaats
Tamboer−maître176 punten 3e plaats
Marswedstrijden82,4punten ged. 1e plaats
Tamboer−maître85 punten1e plaats
Schieten:1e zestal48punten-
2e zestal46 punten-
3e zestal44 punten-
4e zestal38 punten-

Persoonlijke kampioenschappen OLS federatie

Zaterdag 29 april namen 7 schutters deel aan de Persoonlijke Kampioenschappen van de OLS federatie. Het weer bleek warmer te zijn dan van te voren werd verwacht. Ondanks de koude wind, scheen ook regelmatig het zonnetje en konden extra vesten in de auto blijven liggen. De wedstrijd startte iets na 10.00 uur. Helaas liet direct in de eerste ronde Frank L. zijn eerste bölke staan. De rest van de schutters schoten al hun bölkes af en mochten na drie ronden en een pauze door met de wedstrijd op de kleine bölkes van 1x1 cm. Op deze kleintjes liet Marc zijn eerste en Frank B. zijn 11e bölke staan. De overige schutters schoten na de pauze nog een aantal kavelrondes door. Helaas liet Mathieu net voor de pauze zijn 48e bölke staan. Na de grote pauze van 16.00 uur zaten er nog 3 schutters van onze vereniging in. Vol goede moed gingen zij verder aan de kaveling. Maar hier liet ook Robin en twee rondes later Mart zijn bölke staan. Wijnand ging nog door. De laatste ronde voor vandaag was aangebroken. De overgebleven schutters na deze ronde zouden op zondag 30 april mogen terugkomen. Maar helaas, in deze laatste ronde bleef het 75e bölke op de hark staan en konden we de buks inpakken om huiswaarts te keren.
De kaveling ging op zondag door tussen de overgebleven schutters van andere schutterijen. Na in totaal 240 schoten was de winnaar bekend. Eric Caris, schutter van de Schutterij Sint Servatius uit Raam heeft de kampioenschappen gewonnen.