Uitslagen

Persoonlijke kampioenschappen EMM

Zaterdag 3 september hebben 12 leden van onze vereniging mee gedaan aan de Persoonlijke Kampioenschappen van de bond EMM. Vol spanning werd rond 10.30 uur begonnen aan de eerste ronde op punten van 1x1. Helaas was deze eerste ronde voor sommige van onze leden ook het einde van de deelname aan de persoonlijke kampioenschappen. Ook in de 2e ronde waren er enkele afvallers, maar niet getreurd, ongeveer de helft zat er nog in. Maar na de pauze, toen en er werd overgegaan op nog kleinere punten, 0,5x0,5 cm waren alleen Mart Scheenen, Annette en Bibian Tullemans nog in de strijd om deze titel. Helaas konden Annette en Mart dit niet volhouden en bleef alleen Bibian nog over en heeft zij met 97 schoten op deze kleine punten uiteindelijke een zeer verdienstelijke 7e plaats weten binnen te halen! (hoogst geëindigde vrouwelijke schutter!) Bij de senioren is Jac van de Moosdijk met in totaal 26 schoten als 4e geëindigd.

379e bondsschuttersfeest st. Sebastianus Laar

Helaas, na al dat mooie weer wat we de laatste week hadden, begon vandaag de dag met donkere wolken en regen. Hierdoor begon de opening uiteindelijk later als gepland en liep alles dus uit. Tegen de tijd dat de optocht begon was het weer zover opgeklaard dat er gelukkig niemand meer nat is geworden. Omdat het feestterrein in het buitengebied lag werd het een rondje om het terrein waardoor er ook niet zo veel publiek langs de kant stond. Maar uiteindelijk is het een mooie dag geworden met, zoals gewoonlijk, zeer wisselende resultaten voor onze vereniging.

Optocht:Bordjesdrager153,2 puntenged. 7e plaats
Mooiste geheel165 punten 8e plaats
Vaandeldrager152 punten9e plaats
Commandant68 puntenged. 2e plaats
Beste Defilé102 punten3e plaats
Beste Houding151 punten ged. 4e plaats
Tamboer−maître159,6 punten 3e plaats
Terreinwedstrijden:Koningspaar176,1 punten9e plaats
Marswedstrijden81,8 punten 1e plaats
Tamboer−maître90 punten1e plaats
Schieten:1e zestal54punten9e of 10e plaats
2e zestal54 punten4eplaats
3e zestal48 punten-
drietal25 punten-

378e bondschuttersfeest st. Margaretha Ittervoort

Na het slechte weer van afgelopen weken was iedereen benieuwd hoe het schuttersterrein er in Ittervoort uit zou zien, maar gelukkig viel het deze keer reuze mee! Geen modder en natte voeten, auto's konden gewoon geparkeerd worden in de wei. Met optocht nummer 9 waren we al snel aan de beurt om de optocht te kunnen gaan lopen en ons muziekkorps was rond 14.45 uur aan de beurt.

Optocht:Bordjesdrager171 punten6e plaats
Mooiste geheel161 punten 4e plaats
Vaandeldrager159 punten3e plaats
Commandant58 puntenged. 4e plaats
Beste Defilé95 punten1e plaats
Beste Houding173,6 punten 2e plaats
Tamboer−maître156 punten 5e plaats
Terreinwedstrijden:Koningspaar174 puntenged. 2e plaats
Marswedstrijden80,9 punten 1e plaats
Tamboer−maître89 punten1e plaats
Schieten:1e zestal52 punten-
2e zestal53 punten-
3e zestal53 punten6e plaats
4e zestal51 punten-

OLS

We hebben een super goed OLS achter de rug. Ondanks de vele regen had de organisatie gezorgd voor planken en hooi zodat er toch goed over het veld gelopen kon worden. Het 1e zestal mocht op zaterdag terug naar de kaveling. De eerste rondes kwamen we goed door. Na de pauze viel helaas de misser voor het zestal. Het zestal is op de 16e plaats geeindigd. De exacte plaats is nog niet bekend. Mannen van 'het eerste': heel erg goed gedaan! Volgend jaar zal het OLS plaats vinden in Merkelbeek. Sint Johannes en Sint Clemens Merkelbeek gefeliciteerd met de overwinning.

Optocht:Bordjesdrager9e plaats
Mooiste geheel17e plaats
Vaandeldrager25e plaats
Commandant13e plaats
Beste Defilé15e plaats
Beste Houding28e plaats
Tamboer−maître3e plaats
Terreinwedstrijden:Koningspaar8e plaats
Marswedstrijden1e plaats
Tamboer−maître3e plaats

377e bondsschuttersfeest st. Antonius Altweerterheide

Na enkele dagen regen kregen we op zaterdag 4 juni nog een bericht doorgestuurd van de organiserende vereniging dat er niet kon worden geparkeerd op de daarvoor bestemde terreinen en dat we rekening moesten houden met een nat, modderig veld.... Gelukkig was het 5 juni droog en een lekkere temperatuur, maar toch hadden vele deelnemers aan dit schuttersfeest gezorgd voor degelijke schoenen en die hadden we ook hard nodig! Op de natste plakken was al hooi overheen gestrooid wat al veel scheelde, maar dit kon natuurlijk niet overal. Veel stukken was het dus lopen van links naar rechts en terug om over de droogste stukken te kunnen. Maar zoals we vorige keer de paraplu's nodig hadden voor de regen, werden ze nu gebruikt om een beetje in de schaduw te kunnen zitten. Omdat de zon zo lekker scheen was het wel gezellig bij elkaar zitten en genieten (de reuk van het natte veld even vergeten...) maar voor de schutters kon de zon weleens in het nadeel gaan werken. Rond een uur of 4 stond de zon recht achter de bomen en was het wel moeilijk(er) schieten. Later dan normaal werd er gestart. Ondanks de communie waren we toch nog met 3 zestallen en een 3 tal en iedereen ging ervoor. Na de eerste 3 rondes bleek dat er overal al veel missers waren, maar gelukkig hadden het 1e en 2e zestal nog alles af, maar in het 3e zestal en het drietal waren wel enkele missers en waren zij helaas klaar met schieten. Het 1e en 2e zestal moest nog kavelen en was nog in de strijd voor de dagprijs. Er waren maar 6 (!) 1e zestallen met 54 en 2 (!) 2e zestallen met 54 (Swartbroek en Ell). Maar helaas ging het in het 1e zestal ergens mis, 3 kogels deden hun werk niet en zo ging de dagprijs aan onze neus voorbij, maar zijn ze toch nog 6e geworden. Het 2e zestal liet zich van de goede kant zien en schoot alles af, Ell had helaas een misser en zo werd de 1e prijs binnengehaald.

Optocht:Bordjesdrager171 puntenged. 1e plaats
Mooiste geheel157 punten ged. 8e plaats
Vaandeldrager163 puntenged. 1e plaats
Commandant71 puntenged. 1e plaats
Beste Defilé103 puntenged. 4e plaats
Beste Houding161 punten 9e plaats
Tamboer−maître175 punten 2e plaats

Schieten:1e zestal54punten6e plaats
2e zestal54 punten1e plaats
3e zestal49 punten-
drietal21 punten-

376e bondsschuttersfeest st. Catherina Stramproy

Op zondag 22 mei was het eerste schuttersfeest van dit seizoen in Stramproy. De dag begon regenachtig en dit is zo bijna de hele dag gebleven. Dit was erg jammer voor al degenen die in de opening moesten staan i.v.m. de installatie van de nieuwe beschermheer, Dhr. Mackus. Ook ons koningspaar, Wiel Hendrix en Bibian Tullemans, onze vaandeldrager, commandant en tambour-maître moesten hierbij aanwezig zijn. Toch stond er redelijk wat publiek aan de kant te kijken tijdens de optocht. Voor ons was dit schuttersfeest een niet zo goed begin…..de resultaten van de optocht waren niet om over naar huis te schrijven, enkele laatste plaatsen en een paar, mooiste geheel en tambour-maître, gedeelde 3e plaats. Met de regen in de fluitjes was het resultaat van de marswedstrijd ook niet zo goed als gehoopt! En dan het schieten, helaas bleef het rond deze tijd ook nog lang regenen en zat bijna iedereen onder de paraplu of in de tent. Na de eerste 3 rondes dachten we klaar te zijn omdat er in het 1e en 2e zestal een misser was maar na lang wachten (er werd al gekaveld) bleek dat we nog in de race waren voor de dorpsraadbeker, samen met St. Lucie Nederweert-Eind. Onze eerste 3 zestallen konden weer aantreden, maar helaas was er in het 2e zestal een misser, het 1e en 3e zestal hadden ze allemaal af. De spanning was groot, want wat zou St. Lucie hebben gedaan? Maar toch nog een geluk bij een ongeluk, onze eerste schutter in het 2e had het 3e schot gemist. Bij St.Lucie was het ook de eerste schutter van het 2e zestal die had gemist, maar daar was het eerste schot gemist. De Dorpsraadbeker was dus voor ons! Verder een compliment aan ons 3e zestal, zij hebben het deze dag UITSTEKEND gedaan, zij zijn als 1e geëindigd! Ons 2e zestal heeft uiteindelijk ook nog een 8e plaats binnen weten te halen. Het trotse 3e zestal van vorige keer: