Uitslagen

375e bondsschuttersfeest st. Job Leuken

Dit is dan het laatste schuttersfeest van dit seizoen en dit vond weer plaats op 2 locaties. Terreinwedstrijden en optocht op Leuken en het schieten aan de Spechtebaan op Swartbroek. Net als het eerste schuttersfeest van dit seizoen waren ook nu de terreinwedstrijden voor de optocht. Dus ons koningspaar en het korps moesten al op tijd op aan de Kaaskampweg op Leuken zijn. Het weer was redelijk al kon men zien dat de mensen met alles rekening hielden, paraplu's - zonnebrillen - jassen en korte mouwen, alles was aanwezig.... Het enige nadeel was eigenlijk de wind, bij het korps waren het vooral de fluiten die er last van hadden, maar ondanks alles heeft het korps goed gepresteerd. Met iets vertraging werd er begonnen aan de optocht, vooral aan het begin van de route en bij de kerk stond het behoorlijk vol, op de andere stukken stonden gelukkig ook nog wel wat toeschouwers. Meteen na de optocht werd het windbuksschieten gehouden voor de jeugd, maar helaas was dit niet zo gunstig gekozen. De meeste verenigingsleden (en niet alleen die van ons) vertrokken na de optocht gelijk richting Spechtebaan omdat om 15.15 uur het schieten zou beginnen. Dus weinig publiek bij de jeugd en ouders in de stress omdat ze te laat op het schietterrein aanwezig zouden zijn. Maar door het uitlopen van de opening, het later beginnen van de optocht EN het verplaatsen naar de andere locatie kon het schieten niet om 15.15 uur beginnen. Velen waren op die tijd nog niet aanwezig en dus was het bijna 16.00 uur voordat de eerste ronde begon. De resultaten voor St. Cornelius waren niet slecht, maar hadden beter gekund.

Optocht:Bordjesdrager158 punten7e plaats
Mooiste geheel168 punten 2e plaats
Vaandeldrager157 puntenged. 6e plaats
Commandant68 punten2e plaats
Beste Defilé106 punten1e plaats
Beste Houding154 punten ged. 11e plaats
Tamboer−maître171 punten ged. 1e plaats

Terreinwedstrijden:Marswedstrijden160 puntenged. 3e plaats
Tamboer−maître160 punten 1e plaats
Koningspaar177 punten ged. 5e plaats

Schieten:1e zestal53 punten-
2e zestal53 punten-
3e zestal51 punten5e plaats
4e zestal51 punten3e plaats
5e zestal47 punten-

OLS 2015

Zondag 5 juli was het OLS. Het beloofde een warme dag te worden en velen waren zich druk aan het maken hoe alles zou verlopen, maar wij waren goed voorbereid. Onze voorzitter had gezorgd voor drie koelboxen met water en verfrissingsdoekjes voor onze vereniging, enkele leden liepen met rozenwater rond om even af te koelen en andere leden weer met druivensuiker en zoute drop. De uniformjassen werden al op tijd aangedaan om aan de temperatuur te wennen en na een mooie optocht, met veel waterpunten, werd er door gemarcheerd naar het laatste waterpunt. Eerst allemaal even in de rust gezet en daarna uittreden. Gelukkig is er bij ons niemand onderuit gegaan en konden nu de jassen losgemaakt worden. Op naar de materiaalwagen en de flink bezweette pakken konden eindelijk uit en werden verwisseld voor de nieuwe poloshirts. Precies op dat moment sloeg ook het weer om, het werd wat frisser en er kwam meer wind. De eerste kavelronde werd uitgesteld en het was nog even spannend of er onder het schieten ook een onweersbui zou aankomen. Maar behalve een flinke windstorm is het weer rustig gebleven. De schietwedstrijden werden een half uur uitgesteld, voordat men begon, maar door de 1e en 2e doorgangen samen te pakken, net als de 3e en 4e doorgang liep alles weinig vertraging op. Onze 6 schutters stonden er helemaal klaar voor en schoten de eerste ronde alle 36 punten af. Dit betekende dat zij mee mochten doen aan het kavelen. Helaas liet onze tweede schutter in de vierde ronde zijn laatste punt staan en was de strijd om 'de UM' voor Swartbroek afgelopen. Jammer, maar het was weer een mooi OLS! Op zaterdag 11 juli is er verder gekaveld. Er werd begonnen met 36 verenigingen maar hier waren al snel uitvallers. Na 4 rondjes op de grote bölkes werd er nog met 24 verenigingen door gekaveld... maar de kleine bölkes zorgden ook weer voor 8 uitvallers, nog 16 in de strijd. Bij de pauze zaten er nog door 9 verenigingen in en na een toch nog lange en zeer spannende strijd ( 2 verenigingen met allebei missers...) wordt volgend jaar het OLS georganiseerd bij:

Sint Monulphus & Gondulphus 1 Maasmechelen (B)

Optocht:Bordjesdrager432 punten32e plaats
Mooiste geheel525 punten 17e plaats
Vaandeldrager351 punten2e plaats
Commandant338 punten9e plaats
Beste Defilé344 punten9e plaats
Beste Houding338 punten9e plaats
Tamboer−maître474 punten 12e plaats

Terreinwedstrijden:Marswedstrijden485 punten1e plaats
Tamboer−maître829 punten 5e plaats
Koningspaar1501 punten 15e plaats

374e bondsschuttersfeest st. Jacobus Hunsel

Op zondag 21 juni 2015 hebben we deelgenomen aan het schuttersfeest bij St. Jacobus Hunsel. Met nog een flinke bui rond het middaguur was het twijfel- achtig wat voor weer we zouden krijgen die dag. Regenjassen, vesten en paraplu's werden dus meegenomen zodat we niet voor verrassingen kwamen te staan. Maar gelukkig viel het allemaal reuze mee, de wolken werden afgewisseld met flink wat zon en het was lekker vertoeven buiten. Dit mooie weer had de mensen ook naar buiten gelokt want langs de optocht stond behoorlijk wat enthousiast publiek! Het korps moest nog even wachten op de marswedstrijd en door afwezigheid en blessures van enkele leden werd er gevraagd of men de mars stilstaand mocht uitvoeren i.p.v. lopend zodat onze tambour-maitre zelf ook mee kon fluiten. Dit mocht gelukkig en ons korps heeft met deze uitvoering ook nog de 1e plaats weten te behalen. Na dit alles kon iedereen zich omkleden en werden onze nieuwe shirtjes, gesponsord door Restaurant de Tos, volop geshowd. Het schieten ging helaas niet zo geweldig.....er is geen enkel zestal in de prijzen gevallen! Maar ondanks dat was het een mooie en gezellige zondag voor ons.

Optocht:Bordjesdrager159 puntenged. 4e plaats
Mooiste geheel160 punten ged. 8e plaats
Vaandeldrager167 puntenged. 6e plaats
Commandant58 punten11e plaats
Beste Defilé91 puntenged. 9e plaats
Beste Houding163 punten ged. 4e plaats
Tamboer−maître167 punten 1e plaats

Terreinwedstrijden:Marswedstrijden170,5 punten1e plaats
Tamboer−maître177 punten 1e plaats
Koningspaar177 punten ged. 5e plaats

Schieten:1e zestal53 punten-
2e zestal52 punten-
3e zestal38 punten-
4e zestal34 punten-
drietal20 punten-

373e bondsschuttersfeest st. Oda Boshoven

Zondag 7 juni hebben we weer deelgenomen aan het schuttersfeest bij schutterij St. Oda op Boshoven. Het beloofde een mooie dag te worden met afwisselend zon en bewolking, dus fijn weer voor een schuttersfeest. Mede door dit mooie weer was het behoorlijk druk langs de kant wat het allemaal nog mooier maakt om de optocht te lopen. Omdat we als laatste liepen was ons korps helaas ook als laatste aan de beurt met de marswedstrijd, dus moest er ruime tijd gewacht worden. Maar dit was met dit mooie weer geen probleem, gezellig met elkaar buurten tot men eindelijk klaar kon gaan staan. In verband met het ongelijke veld werd het een stilstaande mars waar het korps blij mee was. Het resultaat was deze keer dan ook naar ieders tevredenheid. Het schieten ging deze keer jammer genoeg niet zo goed als op het vorige schuttersfeest. Na de eerste 3 rondes hoefde alleen het 2e zestal nog te kavelen, de andere zestallen waren al uitgeschoten. Het 2e zestal heeft, als het goed is, hiermee de 8e prijs behaald.

Optocht:Bordjesdrager165 puntenged. 10e plaats
Mooiste geheel164 punten 5e plaats
Vaandeldrager165 punten1e plaats
Commandant68 puntenged. 2e plaats
Beste Defilé103 puntenged. 1e plaats
Beste Houding163 punten 3e plaats
Tamboer−maître175 punten 1e plaats

Terreinwedstrijden:Marswedstrijden167 punten1e plaats
Tamboer−maître169 punten 1e plaats
Koningspaar178 punten 12e plaats

372e bondsschuttersfeest st. Barbara Tungelroy

Zondag 17 mei hebben we deelgenomen aan het 1e bondsschuttersfeest van dit jaar in Tungelroy. Door een andere opzet van het geheel moest ons korps al rond één uur klaar staan om op te gaan met de marswedstrijd. Helaas was het nieuwe muziekstuk niet vaak genoeg zonder de papieren geoefend en kenden de meesten het stuk nog niet helemaal uit hun hoofd, maar ondanks dit kleine probleem hebben ze het er best goed vanaf gebracht. Ook ons nieuwe koningspaar, Marc en Ingrid Heijmans waren ruim op tijd aanwezig om nog de laatste instructies te krijgen voordat zij aan de beurt waren om door de jury beoordeeld te worden. Om 14.45 uur zou de officiële opening plaatsvinden waar wij, met ons optochtnummer 3, ook aan deel moesten nemen, maar alles liep wat uit dus de tijd tussen in duurde best lang. En dan eindelijk, na een behoorlijk lange maar mooi gesproken speech door de voorzitter van Tungelroy, kon de optocht beginnen. Er stond behoorlijk wat publiek naast de kant, (gelukkig was niet iedereen naar Weert getrokken om daar de andere optocht te bekijken) waaronder ook een groot aantal mensen uit Swartbroek. Fijn dat jullie er waren! Maar omdat alles al was uitgelopen begon het schieten dus ook later... Zo lang als de zon scheen kwam was het lekker weer, maar als deze achter de wolken was kwamen de truien en vesten weer te voorschijn. Toch mocht dit voor ons de pret niet drukken, het 1e zestal schoot netjes alles af, het 2e en het 3e zestal hadden 1 misser. Dat viel niet tegen! De uitslagen van alle zestallen werden bekend gemaakt en wat bleek, geen enkele vereniging had in de eerste 3 zestallen alles af. We maakten deze keer kans op de Dorpsbeker. Iedereen hoopte dat dit waar zou zijn want het was al weer 5 jaar geleden dat onze schutterij deze nog eens had gewonnen. Het kavelen begon en er was nog niets definitief bekend.....Het 1e en 3e zestalschoten weer netjes alles af, het 2e zestal had helaas 2 missers. En toen kwam het grote nieuws: de Dorpsbeker ging deze keer naar ons! En uiteindelijk, na enkele rondes kavelen, zat alleen ons 1e zestal en dat van St.Sebastianus Ell nog in de strijd. Jammer genoeg grepen we net naast de Dagbeker, deze ging naar St.Sebastianus. Ook met de resultaten van de optocht waren we blij, we hebben diverse 1e prijzen binnen weten te halen. Een goed begin.......!

Optocht:Bordjesdrager170 puntenged. 10e plaats
Mooiste geheel166 punten ged. 5e plaats
Vaandeldrager152 punten9e plaats
Commandant68,4 punten1e plaats
Beste Defilé104,4 punten1e plaats
Beste Houding176 punten ged. 1e plaats
Tamboer−maître162 punten 1e plaats

Terreinwedstrijden:Marswedstrijden159,6 punten
Tamboer−maître156 punten

Schieten:1e zestal54 puntenged. 1eplaats
2e zestal52 punten-
3e zestal53 punten2eplaats
4e zestal52 punten4eplaats
5e49 punten4eplaatsPersoonlijke kampioenschappen OLS

Acht schutters van st. Cornelius Swartbroek hadden zich dit jaar opgegeven om deel te nemen aan de persoonlijke kampioenschappen schieten in Nattenhoven. Het zou een natte en koude dag worden. Gelukkig viel eenmaal ter plaatse het weer reuze mee. We hebben 2 grote buien gehad, waarbij er even naar de tent werd gegaan. Verder heeft het de hele dag heel lichtjes gemiezerd, waarbij het prima buiten vertoeven was.
In totaal hadden 278 schutters uit Belgisch en Nederlands Limburg zich opgegeven om samen de strijd aan te gaan tot beste schutter van de OLS federatie. Helaas lieten Marc en Robin het punt in de eerste ronde al staan. Linda Lamerikx liet vervolgens in de tweede ronde haar eerste punt staan. Van onze vereniging bleven er nog 5 schutters over die na de middag mochten doorschieten op de kleinere punten van 1.0 x 1.0 x1.0 cm. Het begon toen ook wat harder te waaien. De boom bewoog niet alleen naar links en rechts maar ook naar voren en achter. Dit maakte het schieten een stuk lastiger. Thieu en Jan lieten in de vierde ronde op de kleintjes hun punt staan. Een ronde later liet ook Frank zijn punt staan. Na 47 schoten te hebben gedaan wilde het bölke van Mart en na 48 schoten het bölke van Wijnand niet meer naar beneden vallen. Mart werd 110e en Wijnand 108e in de totale wedstrijd. Waarna we er helaas om 18.15 uur met zijn allen al uit lagen en de bonnen konden worden opgemaakt.
De wedstrijd ging voor de overgebleven schutters van andere verenigingen op zondag door. Eric Steffanie van st. Joris Wessem heeft na het vallen van de duisternis de wedstrijd met 434 geschoten gewonnen. Volgend jaar worden de persoonlijke kampioenschappen dus in Wessem georganiseerd.
Daarnaast was er deze zondag de schietwedstrijd voor de jeugd op de windbuks in 3 verschillende leeftijdsklassen. Winnaar in de klasse 6 t/m 9-jarigen werd Lars Clijsters van de schutterij Sint Joris uit Kaulille, in de klasse 10 t/m 13-jarigen won Mathijs Winters van Sint Joris Kaulille en bij de klasse 14 t/m 15-jarigen won Jesse Gijsen van de schutterij Sint Harlindis & Relindis uit Ellikom.