UitslagenLDS st.Sebastianus Ell

Zondag 16 september hebben we voor het eerst deelgenomen aan het LDS (Limburgs Dames Schuttersfeest) in Ell, waar we een mooie optocht hebben gelopen onder ideale weersomstandigheden. Er stond behoorlijk veel publiek naast de kant waaronder heel wat bekende gezichten uit Swartbroek! Na de optocht volgde de marswedstrijd voor ons korps, waarmee ze de 1e prijs wisten binnen te halen, en om 16.00 uur begon het “spannende” gedeelte: het schieten door de dames 3-tallen (in totaal 78), de eerste doorgang, waarna om 17.00 uur de tweede doorgang begon. Hier moesten onze dames aantreden, met 3 drietallen deden we hieraan mee: de “pubers”, de “mama’s” en de “oma’s”. Helaas vielen de “oma’s” in de eerste ronde al af en konden de andere 2 drietallen nog even doorschieten. Na in totaal 3 rondes schieten (en tijd rekken) was het al te donker om nog verder te gaan en werd bekend gemaakt dat er nog 36 drietallen in de strijd waren, waarvan 3 alleen nog voor de geldprijzen. Dat werd dus terugkomen op zaterdag 22 september voor de “pubers” en de “mama’s”!

Zaterdag 22 september: Om 10.30 uur konden de buksen worden ingeschoten en om 11.00 uur begon het schieten voor de “UT” weer. De spanning en de (soms felle) zon op de bölkes, waren voor sommige schutters net teveel van het goede. Meteen al in de 1e ronde vielen er diverse drietallen uit waaronder helaas ook onze “pubers”. Toch mogen ze tevreden zijn, ze zijn op de 30e plaats geëindigd. De “mama’s” moesten verder kavelen en na 4 rondes was het pauze en zaten ze er nog steeds in, samen met 14 andere drietallen. Na de pauze werd er verder geschoten op bölkes van 1x1 en net als bij het OLS vallen er dan behoorlijke klappen, het opnieuw opstarten en kleinere punten vergt toch weer wat extra concentratie. In deze 1e ronde na de pauze waren er dan ook maar liefst 12 (van de 15) uitvallers en lagen helaas onze “mama’s” er ook uit. Ze hebben nog een ged. 11e plaats weten te behalen, net als de mannen met het OLS. De uiteindelijke winnaar van het LDS is Ellikom geworden, zij hebben de “UT” mee naar huis genomen.

361e schuttersfeest St. Odilia Ospeldijk

Na een weekend met tropische temperaturen van boven de 40 graden in de zon waardoor het schuttersfeest werd verplaatst, was het het afgelopen weekend maar net 20 graden en behoorlijk wisselvallig. Het schuttersfeest in Ospel was naar deze zondag (26 aug.) verzet, dus moesten we met onze vereniging weer aanwezig zijn. Het regende al toen er in Swartbroek vertrokken werd en tijdens de opening en de optocht bleef dit zo. Ondanks alles stond er toch nog een behoorlijk aantal toeschouwers naast de kant! Er was al besloten om niet op te gaan met het korps omdat niet alle leden aanwezig waren en na een optocht met dit weer was iedereen hier erg blij om. Men ging snel naar huis of de natte pakken werden verwisseld voor droge kleding, wat al een stuk aangenamer aanvoelde. Ook bij de koningsparen waren er verschillende die besloten om maar niet op te gaan, de jurken van de koninginnen waren tot halverwege het been nat opgetrokken en het koningszilver was nat en moest anders nog eerst opnieuw gepoetst worden. Rond een uur of 2 was het dan toch droog maar een frisse wind zorgde ervoor dat we blij waren dat we onze jassen aan hadden. Om 15.00 uur konden de buksen worden ingeschoten, donkere wolken kwamen aangedreven en de paraplu’s lagen al klaar. Toch duurde het nog een hele poos voordat het weer begon te regenen, maar toen viel het ook “met bakken uit de lucht”. Tijd om naar de tent te rennen was er niet en van de schutters die nog onder de boom stonden waren dan ook, ondanks de paraplu, de broeken (van de achterkant) goed nat. Gelukkig duurde deze flinke bui niet zo lang en liet de zon zich hierna nog af en toe zien waardoor de kleding nog redelijk snel droog was. Er werd verder gegaan met schieten en omdat er bij Swartbroek een aantal schutters niet bij waren, had men nu maar net 4 6-tallen en waren deze flink door elkaar gezet. Na de eerste 2 rondes moesten het 1e, het 2e en het 3e 6-tal nog kavelen (36, 36 en 34 pnt). Voordat de bomen verwisseld werden was er nog eerst de huldiging van de winnaars van het Persoonlijk Kampioen schap van zaterdag. Onder grote belangstelling kregen zij hun prijzen uitgereikt en werd er flink gelachen met de “mooie” beker die Wijnand had gewonnen. Maar al snel werd er omgeroepen dat het schieten weer kon beginnen, na de 1e kavelronde waren het 2e en 3e 6-tal al klaar en hoefde alleen het 1e 6-tal nog door te schieten. Zij hebben hun best gedaan maar wisten helaas niet de 1e prijs binnen te halen.
Optocht:Bordjesdrager161 punten5e plaats
Mooiste geheel175 punten 4e plaats
Vaandeldrager1693e plaats
Commandant155onbekende plaats
Beste Defilé168 punten onbekende plaats
Beste Houding137 punten onbekende plaats

Schieten:1e zestal36 punten7eplaats, tevens Winnaar bondsschuttersfeest!
2e zestal36 punten8eplaats

Opmerking naderhand van een van onze leden: Ik hoorde dat de optekenaar van Meijel bij het bestuur van de bond is moeten komen om uit te leggen hoe het kon dat het 4de zestal van Swartbroek geen prijs had op het schuttersfeest in Ospel. Ze dachten dat hij fout had opgetekend........................

Persoonlijk kampioenschap EMM

Onder druk van harde wind en afwisselend zon en wolken werd er rond 10.30 uur in Ospel begonnen met schieten door de 171 deelnemers. 4x 5 punten (1x1) moesten er worden afschoten. Na deze eerste 2 rondes was het deelnemersaantal al voor ruim de helft gehalveerd. Van St.Cornelius met 9 deelnemers (5 A schutters-2 B schutters en 2 senioren) waren er helaas ook al 4 afgevallen. Er werd even pauze genomen en hierna waren de punten nog kleiner, 0,5x0,5! Bijna niet te doen met dit weer. Met nog 78 schutters werd er verder gegaan en na de 1e ronde op deze kleine punten waren er nog maar 41 schutters over, met helaas ook bij ons ook weer een afvaller. Bij de senioren was de uitslag nu bekend, (onze) Jan Stals had de 1e prijs binnen weten te halen. Maar de strijd ging verder, weer 2x 5 schoten en opnieuw een aantal afvallers, waaronder ook Mart Scheenen en Frank Lamerikx. Nog 14 A en 4 B schutters in de race met alleen Wijnand Tullemans nog van St.Cornelius. Weer 10 schoten p/schutter (totaal “pas” 50) en ook bij de B-schutters was de uitslag bekend. Met nog 7 A schutters werd er verder gegaan en na in totaal 80 schoten waren er nog 2 schutters over: Leon Briels (St.Antonius, Stramproy) en Wijnand Tullemans. Zij hebben nog verder gekaveld tot ieder 130 schoten had gedaan, toen was eindelijk de uitslag bekend: Leon Briels had zijn 128e punt laten staan terwijl Wijnand zijn laatste punten onder hoge druk toch nog wist af te schieten en dus kampioen werd!

Dorpschuttersfeest

Afgelopen zondag 12 augustus hebben we het dorpschuttersfeest gehouden. Het weer werkte dit jaar uitstekend mee, zon, een zuchtje wind en af en toe een wolkje aan de lucht. Heerlijk! Dat meerdere mensen dit dachten bleek ook wel uit de opkomst, het was een geslaagde dag met aardig wat mensen die deelnamen aan het schieten. Het schieten begon jammer genoeg pas rond een uur of 4, toen er genoeg mensen aanwezig waren. De kaartverkoop eindigde dus wat later en het kavelen begon dus eigenlijk later als gepland, maar niemand die zich hier druk over maakte. In het begin werden veel kaarten “kapot” geschoten en bleek het toch wel moeilijk te zijn om met 6 personen 18 putnen af te doen, maar tegen alle verwachtingen in werden na enkele glaasje bier (of fris) de resultaten beter! Uiteindelijk waren er 2 kaarten waarop niemand gemist had. Deze 2 6-tallen, beiden van KVW maar met 1 andere schutter erbij, moesten dan ook kavelen voor de 1e en de 2e plaats. De 6-tallen die 17 punten af wisten te schieten hebben ook nog flink wat mogen kavelen. Na een spannende eindstrijd werden de uitslagen bekend gemaakt:
18 punten:   1 KVW (puntje puntje puntje)
                    2 KVW 4
17 punten:   1 KVW 2012
                    2 “Belze” kaart (van Thieu V.)
                    3 Pirelli
De schutterij wil alle aanwezigen bedanken voor de gezellige middag en hopelijk tot volgend jaar!

Uitkavelen

Om zich goed voor te bereiden op het kavelen werd er door de schutters begonnen met een gezamenlijk ontbijt van spek en eieren bij Plexat, met dank aan Jan voor het bakken! Om 9.00 uur vertrok de bus met leden en supporters richting Ellikom, waar om 11.05 u. het kavelen zou beginnen. Door de felle zon achter de bomen werd dit even uitgesteld, maar toen kon toch iedereen beginnen. Wat een spanning was er overal achter de schietbomen te voelen, “als we de 1e ronde maar al eens door komen” werd dan ook veel gehoord. Helaas vielen er al 6 van de 22 af, nog 16 in de strijd waaronder dus ook nog St.Cornelius. Er werd weer doorgeschoten, weer 3 afvallers! Ook voor de supporters thuis aan de radio steeg de spanning behoorlijk, zouden zij nog naar Ellikom moeten gaan? Met nog 13 in de strijd werden er voor de pauze nog 2 rondes geschoten, 1 ronde zonder afvallers, 1 ronde met nog 2 afvallers. Nu nog 11 in de strijd, ook St. Cornelius deed nog mee. Pauze tot 13.30 uur. Het thuisfront vertrok toch nog richting Ellikom. Het inschieten kon weer beginnen, de spanning was weer voelbaar…..opstarten na een pauze vergt weer wat extra concentratie. Toch weer 4 afvallers deze ronde, en hier zat helaas St. Cornelius ook bij., net als St. Oda Boshoven. Met 2 missers aan de kant van Swartbroek betekende dit een (mooie) 11e plaats, toch een goede prestatie! Jammer voor de laatkomers, voor hen viel er niet veel meer te zien van de prestaties van het 6-tal van St.Cornelius. Maar met nog 7 schutterijen ging de strijd verder. Alle Belgische schutterijen lagen er al uit, nog 1 schutterij uit Zuid-Limburg en 6 uit Midden-Limburg ( 2 uit Stramproy) gingen de strijd weer verder aan. Nog 5.., nog 4…, nog 3…., de spanning steeg ten top want het waren de 2 verenigingen uit Stramproy en Merkelbeek Zuid-Limburg die de UM nog binnen konden halen. Toen klonk het muziekje weer op de radio, wie zou er zijn afgevallen? Weten we al waar het OLS 2013 naar toe gaat? En ja hoor, Merkelbeek had gemist, OLS 213 wordt in ieder geval gehouden in STRAMPROY. St.Catharina en St.Antonius gingen de kaveling verder “ontspannen” aan. Het was gewoon wachten op een misser, dan on het feest (voor beide partijen) beginnen. Uiteindelijk was ST.ANTONIUS (Rooj-Hej) de grote overwinnaar. Zij gaan de uitdaging aan: het organiseren van het OLS 2013! PROFICIAT aan dit winnende 6-tal, tot volgend jaar in Rooj!

Zondag 1 juli 2012 OLS Ellikom

De bus vertrok rond 11.00 uur vanaf Swartbroek, enkele leden die zelf met de auto gingen waren toen al daar, terwijl de rest ook rond die tijd probeerden aan te rijden. Het was gemakkelijk rijden en er stonden geen “ files” richting terrein, wat wel prettig was. De auto’s konden over het algemeen dicht bij het feestterrein worden geparkeerd en ook de materiaalwagen stond op een fijne plek. Hier kwamen de meesten al bij elkaar om nog gezellig even te buurten en te ontspannen voordat er moest worden aangetreden. Om ongeveer 14.00 uur was het korps aan de beurt met de marswedstrijd op een terrein waar de binnenkomende verenigingen nog langs gemarcheerd kwamen. Niet erg praktisch maar later is hier dan ook verandering in gebracht. Ondanks alles hebben ze het prima gedaan, ze hebben de 1e prijs in de 4e divisie weten binnen te halen. Hierna waaierden de leden alle kanten uit, sommigen richting feesttent, anderen gingen een stuk van de optocht bekijken of weer bij de materiaalwagen ontspannen. Er was afgesproken om rond 15.00 uur op het opstelterrein bij elkaar te komen omdat we normaal gesproken rond 15.30 uur de optocht moesten gaan lopen. Helaas liep dit allemaal uit en waren we pas (ook nog na een kleine regenbui) om ongeveer 16.00 uur aan de beurt. Het begin van de optocht was mooi, er stond veel publiek langs de kant en er werd behoorlijk geapplaudisseerd, maar dit duurde niet lang. De rijen naast de kant werden dunner en er waren zelfs stukken waar niemand stond. Zelfs voor het defilé was het rustig. Het defilé zelf weer wat drukker en wel mooi, er stonden zelfs mensen toen wij langskwamen, al was dit “eigen volk”. Het mooiste aan de optocht was wel het gezang dat opsteeg toen ons koningspaar langs het terras liep, dit toverde een lach op vrijwel alle gezichten! Zo werd het nog een mooie optocht om te lopen. Terug op het veld konden de meesten zich omkleden, het koningspaar moest nog even wachten, zij gingen nog op voor mooiste koningspaar. Helaas viel dit letterlijk in het water. Een flinke regenbui zorgde voor wat tegenslag, maar na een minuut of 10 klaarde de lucht weer op en werd er verder gegaan met jureren. Een mooie prijs zat er voor hen jammer genoeg niet in. En toen was het wachten……..Wachten tot “onze” schutters aan de beurt waren om te schieten. Aan de radio gekluisterd werden al vele namen van afvallers door gestreept. Het schieten was met dit weer, afwisselend zon en wolken en stevige wind, dus echt niet gemakkelijk. Maar “onze” schutters kwamen de eerste ronde gelukkig ongeschonden door! Met nog ruim 50 verenigingen moest er gekaveld worden. En wat hebben ze het goed gedaan! Rond 19.30-20.00 uur werd bekend gemaakt dat er nog 34 verenigingen in zaten waarvan 2 alleen voor de geldprijs. Dus nog 32 verenigingen in de race om zaterdag 7 juli terug te mogen komen. Helaas waren de regels zo dat er met max. 30 verenigingen pas gestopt mocht worden, dus er moest nog een ronde geschoten worden. Wat een spanning was er op het veld te voelen! Via de radio’s overal werd al snel duidelijk dat er toch weer een behoorlijk aantal afvallers waren, maar Swartbroek bleef overeind. Een luid gejuich steeg op na het laatste schot, zij mogen met 21 anderen terug komen!

360e Schuttersfeest st. Antonius Nederweert

Zondag 17 juni: Schuttersfeest Nederweert. Het laatste schuttersfeest voor het OLS! Het slechte weer van zaterdag had gelukkig plaats gemaakt voor flink wat zon, dus het beloofde een fijne dag te worden. Aangezien we in de opening moesten staan werd er weer op tijd vertrokken en we hebben het niet slecht gedaan de 2e prijs bij de opening! De optocht was kort maar er stond behoorlijk wat publiek naast de kant, wat het lopen altijd nog wat aangenamer maakt. Het korps was al lekker vroeg aan de beurt met de marswedstrijd, dus daarna werden de meeste pakken snel verwisseld voor de gewone kleding. Dat Nederland vandaag moest voetballen was op het veld dan ook wel te merken, diverse oranje (niet allemaal hadden ze iets met voetbal te maken!) en witte “supporters”shirtjes werden door de mensen gedragen. Verder was het schitterend weer om te schieten, het waaide wel maar de bomen stonden behoorlijk stabiel en de resultaten van Swartbroek waren er over het algemeen ook wel naar, bijna alle 6-tallen moesten kavelen. Toen het voetballen begon was alleen het 1e 6-tal nog aan het schieten en waren veel leden al naar huis om thuis de wedstrijd te bekijken. In de feesttent waren ook 2 tv’s dus vele schutters en aanhang stonden daar te kijken. Met de 1e goal steeg er een luid gejuich op en renden ineens veel mensen die op het veld zaten richting tent om de herhaling te zien. Helaas was het feest daarna snel afgelopen en onder de rust gingen dan ook velen naar huis. Onze schutters van het 1e 6-tal hebben niets van de wedstrijd mee gekregen, zij hebben tot het te donker werd door mogen schieten en met zeer goed resultaat! Sinds lange tijd weer eens een schuttersfeest gewonnen, mede dankzij het 2e 6-tal. St. Catharina, Stramproy en St.Cornelius, Swartbroek hadden beiden nog alles af, maar omdat ons 2e 6-tal hoger was geëindigd, was de dagprijs voor ons!
Optocht:Bordjesdrager165 punten9e plaats
Mooiste geheel175 punten 2e plaats
Vaandeldrageronbekend12e plaats
Commandantonbekend 12e plaats
Beste Defilé149 punten 11eplaats
Beste Houding167 punten 6e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden165 punten 2e plaats
Tamboer−maître169 punten 5e plaats

Schieten:1e zestal36 puntengedeelde 1eplaats, tevens Winnaar bondsschuttersfeest!
2e zestal36 punten4eplaats
3e zestal30 punten
4e zestal36 punten1eplaats
5e zestal33 punten

359e Schuttersfeest st. Jan Baexem

Zondag 3 juni: Bondsschuttersfeest te Baexem De dag begon al “goed”, ’s morgens al flink wat regen! Buienradar is waarschijnlijk door vele leden bekeken, want wat moest er worden meegenomen, paraplu’s, regenjassen, dikke truien? Om 12.15 uur werd er vertrokken naar Baexem, waar de opening een kwartier werd uitgesteld i.v.m. het slechte weer. De optocht die erna volgde werd dan ook gelopen met wat lichte regen, wat de toeschouwers er gelukkig niet van heeft weerhouden om te komen/blijven kijken. Er stond toch nog redelijk wat publiek naast de kant, al werd er later ook al een opmerking gemaakt dat het “net een optocht in België” was, dit omdat er ook publiek van achter de ramen stond te kijken. De koninginnen en keizerinnen hadden het meeste pech, door het slechte weer waren de jurken aan de onderrand flink nat (en vuil). Omdat onze koning er vandaag niet bij kon zijn heeft onze koningin de optocht alleen gelopen en niet deelgenomen aan de terreinwedstrijd, dus de natte jurk werd al snel omgewisseld voor de gewone, droge, kleding. Maar dit alles mocht de pret niet drukken, vol goede moed werd er meegedaan aan de marswedstrijd en aan het schieten. Helaas stond er wel een koude wind en had iedereen aan de kant het door en door koud. Maar gelukkig kon dit probleem gedeeltelijk worden opgelost door veel koffie, thee en soep. Maar ook de tent waar de solisten waren op geweest mocht worden verplaatst en dit was niet tegen dovemans oren gezegd. Met 8 personen werd de tent opgetild en boven de banken bij de bomen gezet. Binnen een mum van tijd zat de tent vol en was het er goed vertoeven, zelfs de schutters van Hunsel die naast ons aan boom 17 schieten kwamen ons al snel gezelschap houden. Al met al weer een redelijk geslaagd schuttersfeest voor St. Cornelius.
Optocht:Bordjesdrager164 punten4e plaats
Mooiste geheel160 punten 9e plaats
Vaandeldrager152 punten 5e plaats
Commandant172 punten 2e plaats
Beste Defilé188 punten 2eplaats met LOF!!
Beste Houding176 punten 5e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden161.1 punten 2e plaats
Tamboer−maître161 punten 2e plaats

Schieten:1e zestal36 punten5eplaats
2e zestal36 punten9eplaats
3e zestal33 punten
4e zestal36 punten1eplaats
5e zestal31 punten

358e Schuttersfeest st. Antonius Altweerterheide

Zondag 20 mei begon al op tijd voor de leden van het korps. De kinderen van groep 3 en 4 deden de communie en het korps moest dus al om 10.30 u. aanwezig zijn om de communicantjes naar de kerk te begeleiden. Daarna konden de leden nog even naar huis om zich verder voor te bereiden op het schuttersfeest te Altweertheide. Deze keer zou het schuttersfeest niet plaatsvinden op “de Advocaat” maar vlak bij het dorp en de optocht werd door het d orp gelopen. Gelukkig was het mooi weer en waren er bezoekers extra naar Altweertheide gekomen om naar de optocht te kijken. Het was dan ook leuk om deze te lopen, met al de reacties vanaf de kant. I.v.m. de communie waren een aantal leden van de schutterij er deze keer niet bij en had de schietcommissie het druk met het indelen van de 6-tallen. Het was een heel gepuzzel, maar ze wisten het gelukkig goed op te lossen. In alle 4 de 6-tallen was de samenstelling veranderd, wat een vreemd idee was maar we moesten het zo toch gaan proberen. Ook het korps miste een aantal leden en heeft daardoor niet deelgenomen aan de marswedstrijd. Om ongeveer 16.00 uur kon er worden begonnen met schieten, het was nog steeds mooi weer al begon de lucht stilletjes aan te betrekken. Het 1e en 2e zestal moesten kavelen, maar moesten nog even schuilen voor het onweer en de regen. Het lange wachten tussen de rondes en de flink gedaalde temperatuur na het onweer zorgden ervoor dat men niet meer zo ontspannen onder de boom zat. Toch werd er nog behoorlijk gepresteerd, beide 6-tallen zijn in de prijzen gevallen, maar waren blij dat ze huis mochten om op te warmen.
Optocht:Bordjesdrager179 puntenGedeelde 7e plaats
Mooiste geheel156 punten 9e plaats
Vaandeldrager170 punten 11e plaats
Commandant172 punten 4e plaats
Beste Defilé175 punten 3eplaats
Beste Houding164 punten 11e plaats

Tereinwedstrijden:Mooiste koningspaar176 punten gedeelde 2e plaats

Schieten:1e zestal36 punten7eplaats
2e zestal36 punten3eplaats
3e zestal35 punten7eplaats

Grenslandfeest

Op zondag 13 mei hebben we deelgenomen aan het Grenslandtreffen op het terrein “Oude Schutterij Maasmechelen” (in België). Een niet zo groot schuttersfeest, slechts 9 deelnemende schutterijen, 5 uit Nederland - 4 uit België, en 1 gilde. Het koningspaar, de commandant en de vaandeldrager moesten aanwezig zijn bij de opening dus werd er ruim op tijd vertrokken (ook omdat het ongeveer een half uur rijden was) De optocht was, zoals iedere keer in België, slecht bekeken, het publiek stond vooral op de eigen oprit of vanuit de deuropening te kijken. Over het weer hadden we deze keer niet te klagen, de vesten en jasten waren weer meegenomen maar bleven bijna allemaal in de auto’s liggen. De zon heeft zich volop laten zien en iedereen heeft dan ook genoten van het buiten zitten, wat een verschil met het weer in Budel vorige week! Het korps kon al snel aan de marswedstrijd beginnen, St.Cornelius was de enige vereniging die hieraan deelnam, en dus afgesloten met de 1e prijs. Het jonge koningspaar is ook goed voor de dag gekomen, zij zijn van alle deelnemers op de 2e plaats geëindigd. De uitslagen: Schieten: het 3e en 4e 6-tal hebben een mooie 2e plaats behaald Optocht: totaal uitslag 3e plaats

357e Schuttersfeest st. Nicolaas en st. Antonius Budel

Zondag 6 mei was in Budel het 1e bondsschuttersfeest van dit jaar. Voor de start van het seizoen begon het niet goed. ’s Morgens regende het al behoorlijk en de temperatuur was ook niet om over naar huis te schrijven.Reservekleding, winterjassen en stevige schoenen waren dan ook echt nodig. We begonnen de optocht toen het nog licht regende, wat gelukkig al mee viel. Helaas stonden er niet erg veel mensen langs de kant en waren de reacties wat lauw (maar wat willen we anders met dit weer). Na de optocht kwamen we terug op het feestterrein en was het goed uitkijken geblazen, het grasveld werd langzaam aan een modderpoel, de regenwormen kwamen door het gestamp ook met bosjes uit de grond. Doordat er ook een aantal gilden mee trokken in de optocht begonnen de terreinwedstrijden wat later als gepland. Gelukkig was de marswedstrijd stilstaand en werd dit met een behoorlijk resultaat afgesloten. Aan het schieten waren deze keer speciale eisen gesteld; was men klaar met een ronde schieten moesten alle buksen worden opgeborgen in een container, als iedereen klaar was konden de harken verwisseld worden en mocht men de buks(en) weer uit de container halen. Nadeel was dat de buks weer opnieuw moest worden ingeschoten en elke schietronde dus ook langer duurde. Ondanks de kou en het lange wachten hebben de schutters van St. Cornelius het toch behoorlijk gedaan en zijn alle 5 de 6-tallen in de prijzen gevallen.
Optocht:Bordjesdrager172 puntenGedeelde 2e plaats
Mooiste geheel167 punten 2e plaats
Vaandeldrager168 punten Gedeelde 4e plaats
Commandant140 punten 5e plaats
Beste Defilé175 punten 3eplaats
Beste Houding156 punten Gedeelde 6e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden161.5 punten 2e plaats
Tamboer−maître133 punten 2e plaats
Mooiste koningspaar163 punten 10e plaats

Schieten:1e zestal36 punten8eplaats
2e zestal36 punten8eplaats
3e zestal35 punten7eplaats
4e zestal36 punten1eplaats
5e zestal32 punten10eplaats


Kampioenschappen beide limburgen

Kampioenschap der Beide Limburgen: Zaterdag 28 april en zondag 29 april Om half 9 verzamelden zich 8 schutters van St.Cornelius om in Nattenhoven aan “de Kampioen” deel te gaan nemen. Om 10 uur kon gestart worden met inschieten en moester er 3 rondes van 6 schoten op blokjes van 1,5 x 1,5 cm gedaan worden. Van de 300 deelnemers kostte dit al ongeveer 100 personen de kop. Van St. Cornelius moest slechts 1 schutter het loodje leggen. Hierna werd verder gekaveld op blokjes van 1x1 cm. De 3 volgende ronden waren er voor onze deelnemers geen afvallers, de 4e ronde bleek echter onoverkomelijk voor 4 van d 7 overgebleven schutters, zowel Linda Lamerikx, Frank Lamerikx, Frank Baens en Jan Stals lieten een punt staan. De overige 3, Mart Scheenen, Thieu Versleegers en Wijnand Tullemans kavelden gestaag door tot de 16e ronde, wat achteraf de laatste ronde bleek te zijn. Wijnand liet hierbij het 93e punt staan en was uit de race. Thieu en Mart maakten deze ronde netjes af en werden op zondag terug verwacht. Om 10 uur kon er worden verder gekaveld en om 10 over 10 was het voor Thieu ook einde oefening. De opstart van zondagmorgen stokte bij het 2e punt. Mart bleef stug doorschieten en moest lijdzaam toezien hoe bij zijn 275e schot alleen het bovenste stukje van het punt eraf was (Zie foto). Na 1 minuut wachten (en wat schudden aan de tuien) viel de rest van het punt nog steeds niet, maar Mart had zo toch een mooie 12e plaats weten te behalen. Uiteindelijke winnaar van dit Kampioenschap was “Adke” Aelmans uit Maasniel met 413 pnt. De foto van het gemiste bölke van Mart is gemaakt door Fred Vliegen

Meer foto's van deze en andere wedstrijden zijn tevens te vinden op de website van Fred Vliegen:

Skippy-ontour