Uitslagen


Eind-uitslagen van het hele jaar

Kampioen schietenGedeelde 4e plaats (samen met Catharina Stramproy)
Kampioen Optocht16e plaats
Raatjes Troffee (optocht en schieten samen)9e plaats

Individueel kampioenschap EMM

Zaterdag 27 augustus, Individueel Kampioenschap EMM, Heythuysen. Van de 20 schutters die van onze vereniging mochten deelnemen aan het EMM vertrokken er zaterdagmorgen 8 richting Heythuysen, 5 A en 5 B schutters.
Om 10.00 uur werd begonnen met de eerste set van 4x 5 punten van 1x1 cm, ongeveer 160 schutters deden hieraan mee. (Op een normaal schuttersfeest wordt begonnen met punten van 1,5x1,5 cm) Na deze ronde was het deelnemersveld al aanzienlijk uitgedund, ongeveer de helft van het aantal schutters had al gemist. Ook bij St.Cornelius lieten 4 schutters een punt staan en was voor hen de strijd gestreden. Om 12.45 uur begon de kaveling op punten van 0,5x0,5 cm. Na de eerste kavelronde op de echt kleine punten waren er van St.Cornelius nog maar 2 schutters over. De volgende ronde telde weer een uitvaller van onze kant en het was weer Mart die moest proberen de eer van Swartbroek hoog te houden. Helaas moest hij bij het 56e punt lijdzaam toezien dat kogel en punt elkaar niet vonden. Dus ditmaal geen ereplaatsen voor onze vereniging.

356e schuttersfeest Schutterij Nicolaas Heythuysen

Zondag 21 augustus was het laatste bondschuttersfeest bij St.Nicolaas, Heythuysen. Al de hele week werd er een tropisch weekend voorspeld, zou het dan eindelijk eens mooi weer zijn bij een schuttersfeest? Op zondagmorgen was er behoorlijk wat bewolking maar de temperatuur begon al flink te stijgen, tegen de middag begon de zon door te breken en liep de temperatuur nog wat meer op. In Heythuysen aangekomen waren we al blij dat we uit de warme auto konden stappen, de dikke uniformjassen werden dan ook pas op het laatste moment aangetrokken. Van alle kanten kwamen de berichten, het KNMI had oranje weeralarm afgegeven, rond een uur of 3 zou het in Limburg en Brabant wel eens erg slecht kunnen worden. Niet zo een prettig vooruitzicht, maar in ieder geval was de optocht dan al voorbij. En inderdaad , de optocht door Heythuysen verliep zonder problemen, al vonden wij zelf dat het lopen stukken beter had gekund, in de prijzen zouden wij zeker niet vallen. Na de optocht vertrok alles richting Leveroy waar het schieten en de overige wedstrijden plaatsvonden. De lucht was ondertussen flink dicht getrokken, dus de paraplu’s werden toch mee het veld opgenomen. Gelukkig hebben we deze niet vaak nodig gehad, het heeft deze middag wel wat gedruppeld maar achteraf gezien was het de moeite nog niet waard. Al met al een mooi laatste schuttersfeest, alleen jammer dat er geen broodjes gezond waren!

Optocht:Bordjesdrager172 puntenGedeelde 9e plaats
Mooiste geheel164 punten 4e plaats
Vaandeldrager163 punten Gedeelde 4e plaats
Commandant164 punten 2e plaats
Beste Defilé183 punten met lof 3eplaats
Beste Houding166 punten 5e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden164.5 punten 2e plaats
Tamboer−maître161 punten 2e plaats
Mooiste koningspaar170 punten 2e plaats

Schieten:1e zestal36 punten
2e zestal35 punten
3e zestal35 punten
4e zestal36 punten2e prijs
5e zestal31 punten
3−tal15 punten

Dorpsschuttersfeest

Zondag 14 augustus werd weer het dorpsschuttersfeest gehouden. Na een regenachtige begin van de zondag waren de weergoden en de schutterij toch nog redelijk goed gezind. Iets verlaat werd met het inschieten/oefenen en het 6-tal schieten begonnen. De opkomst werd gaandeweg groter en het werd gezellig druk. Na het inschieten van de 6-tal kaarten werd de balans opgemeaak. Ongeveer 30 samengestelde zestalen hadden een poging gewaagd wat resulteerde in: 1 x 18, 3 x 17 en 4 x 16, de overige kaarten kwamen helaas niet zo ver. De kaveling van de 17-ers werd gedomineerd door de spoeekejaegers I en IV. Zij wisten de 1e en 2e plaats te bemachtigen voor Pirelli II. In de 16-ers groep werd er wat harder gestreden om in de prijzen te vallen. Pirelli I wist uiteindelijk de 1e plaats te behalen. En KVW I de 2e plaats. Voor de 3e plaats moest er nog een keer gekaveld worden door RKSVV I en de Spoeekejaegers II. Met een 'Bovenmenselijke krachtinspanning' wisten de spoeekejaegers de 2e 18 van deze dag te schieten. Dit was dan ook goed voor de 3e plaats.

Uitslag18 punten1eplaatsPettuls
17 punten1eplaatsSpoeekejaegers I
2eplaatsSpoeekejaegers II
3eplaatsPirelli II
16 punten1eplaatsPirelli I
2eplaatsKVW I
3eplaatsSpoeekejaegers II

Namens de schutterij allemaal bedankt voor jullie deelname!

355e schuttersfeest Schutterij St. Hieronymus de Biest

De dag (zondag 17 juli) begon met een lekker zonnetje, dat beloofde wat voor de optocht, die gehouden werd op de Biest. De opening was om 12.45 uur zodat we, ondanks dat we bijna achteraan in de optocht liepen, toch allemaal al redelijk “vroeg” aanwezig waren maar het wachten was niet erg met dit weer. Tegen de tijd dat wij ons moesten gaan opstellen voor de optocht kwamen de eerste nummers al weer binnen dus viel er voor ons ook nog wat te kijken. En dan was het eindelijk zover, we mochten gaan. Dat onze jonge koningin deze keer helemaal alleen liep (onze koning was nog niet terug van vakantie) bleek voor vele reacties te hebben gezorgd, de schutters achter haar waren tenminste regelmatig in de lach geschoten. Ook na afloop van de optocht hebben enkele mannen bij Café de Hook al aangegeven wel steunend lid te willen worden, naast zo’n koningin wilden zij ook wel lopen. (Helaas is hier niet verder op ingegaan en lopen wij onze steunende leden zo weer mis). Dankzij het mooie weer stonden er behoorlijk wat bezoekers naast de kant wat voor ons het lopen al tot een succes maakte. Na de optocht volgden de marswedstrijden en het schieten op de “Advocaat”, maar voor dat dit goed en wel bezig was kregen we helaas al een flinke regenbui er over. Alle aanwezigen trokken snel richting tent waar het wachten werd tot het droog was. Gelukkig duurde dit niet zo lang en konden we weer gezellig onder de schietboom gaan zitten. Maar wat was het wisselvallig, zo scheen de zon en konden de jassen, truien en vesten weer uit, zo was het donker en koud en konden er foto’s gemaakt worden van de regenboog. Met de marswedstrijd is het korps weer goed voor de dag gekomen, al kon het volgens sommigen toch nog wel wat beter, maar deze was toch goed voor de 2e prijs.Ook het schieten ging deze keer bij alle zestallen behoorlijk goed en er moest door alle zestallen gekaveld worden en zijn ze allemaal in de prijzen gevallen.

Optocht:Bordjesdrager173 punten 2e plaats
Mooiste geheel165 punten 6e plaats
Vaandeldrager167 punten 5e plaats
Commandant158 punten 5e plaats
Beste Defilé169 punten 4e plaats
Beste Houding172 punten − plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden170.5 punten 2e plaats
Tamboer−maître162 punten 3e plaats

Schieten:1e zestal36 punten6e prijs
2e zestal36 punten7e prijs
3e zestal35 punten4e prijs
4e zestal34 punten5e prijs
5e zestal35 punten3e prijs

OLS St. Elisabeth Stokkem

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Na een aantal keren van te voren te hebben geoefend was schutterij St. Cornelius klaar voor het OLS. Vele van ons waren op tijd vertrokken zodat ze de auto zo dicht mogelijk bij het terrein konden zetten. Om 13:40 uur stond Swartbroek dan klaar voor de marswedstrijden, die deze keer stilstaand werden uitgevoerd omdat het terrein wat hobbelig was. Hier hebben we de eerste prijs weten te winnen in de 4e divisie. Direct daarna moesten we doorlopen naar het opstelterrein om deel te nemen aan de optocht. Het was deze keer geen al te lange optocht. Ook zaten er weinig bochten in. Toch was het een verdienstelijke optocht. Er stond anders dan normaal in België veel volk langs de kant van de weg. Op plaatsen wel 3 rijen dik. Er was dan ook veel applaus voor ons jonge koningspaar. Na de optocht vond al meteen weer de volgende wedstrijd plaats. Het koningspaar kon zich gaan klaar maken voor de beoordeling. Om kwart over 4 kon er dan even worden uitgerust om later op de middag te beginnen aan de schietwedstrijden. Het weer was vandaag voor de optocht en terreinwedstrijden erg mooi, maar voor het schieten was ditzelfde weer wat minder gunstig. De zon scheen recht achter op het bölke waardoor er veelal schaduw en glinstering te zien was, maar ook de boom bewoog hier en daar wat. Dit heeft voor vele verenigingen de kop gekost. Helaas ook voor Swartbroek. Robert liet in de eerste 18 schoten zijn laatste bölke HALF staan. Dit bölke had zich iets gedraaid door het schot en was iets kleiner geworden. Waardoor zowel de optekenaar als de buksmeester eerst niet in de gaten hadden dat ‘hij nog stond’. De laatste schutter van de vereniging merkte dit toen op waarna de rest dit ook zag. Eerlijk is eerlijk. In de eerste ronde (de eerste 36 bölkes) bleven er nog maar 21 Nederlandse en 6 Belgische Schutterijen over. De OLS federatie heeft toen besloten om vandaag vroeger dan normaal te stoppen met de wedstrijd en komende zaterdag verder te gaan met de kaveling. Waar normaal een 70 schutterijen beginnen en nu slechts 27.

Optocht:Bordjesdrager257 punten 4e plaats
Tereinwedstrijden:Marswedstrijden1660.00 punten 1e plaats

Oefenen voor het OLS

Dinsdag 28 juni, Oefenen bij St.Catharina, Beek
Om 19.00 uur werd er bij St.Catharina Beek geoefenend voor het OLS. Iederen was goed op tijd aanwezig en de buksen werden ingeschoten. Helaas bleef het daar verder ook bij! Onweer en regen zorgden ervoor dat de organisatie het verstandige besluit nam om de wedstrijd stil te leggen. Het onweer bleef echter hangen en verergerde zelfs, waardoor alle schutters naar huis konden zonder te hebben geschoten.

Vrijdag 1 juli, Oefenen St.Antonius Stramproy
Ook hier begonnen we om 19.00 uur en de buksen werden gelijk ingeschoten. Het weer werkte wel mee en er kon fijn door geschoten worden. De eerste 2 rondes op dikke punten gingen perfect. 2 x 28 voor zowel het 1e als het 2e 6-tal. St.Cornelius was de enige van de 8 schutterijen die geen missers had. Daarna, de 2e ronde op kleine punten, verliep iets minder fortuinlijk. Hier bleef tweemaal een punt staan, Totaal dus 2 missers, dit was goed voor een gedeelde 2e plaats.

Zaterdag 2 juli, Lei Stals Plaquette
Met 8 schutters werd op Boshoven gestreden om de LSP. Ook hier kwamen we goed de de eerste ronde. Er bleven 4 schtterijen over. De volgende ronde viel er ook weer een af, dus nu nog 3. De 4e ronde eindigde voor ons met nog een bölke op de vork, dus een 3e plaats. Tungelroy heeft dit jaar de Lei Stals Plaquette mee naar huis mogen nemen.

354e schuttersfeest Schutterij St. Antonius Altweerterheide

Afgelopen zondag 19 juni was het schuttersfeest op Altweerterheide. Aangezien we bij de opening moesten staan werd er goed op tijd vertrokken en ook op tijd verzameld bij het openingsterrein. Het weer zat niet echt mee, want de lucht keek al behoorlijk dreigend, dus maar hopen dat het droog zou blijven. Voor het koningspaar was al ondersteuning gevraagd, de voorzitter stond paraat met plastic poncho en paraplu voor het geval dat het toch zou beginnen te regenen. Gelukkig hoefde hij niet in te springen, het druppelde wel wat maar daar bleef het dan ook bij. Onder de officiële opening liep de jury druk rond te kijken naar alle opgestelde verenigingen. Hoe was de houding, waren de rijen recht, werd er gevolg gegeven aan de commando’s van de commandant etc. Swartbroek heeft hier jammer genoeg niet zo veel punten op binnen kunnen halen, men was waarschijnlijk niet erg serieus want er werd wat vergeten en er werd tussendoor wat gepraat, wat dus ook voor wat minpunten heeft gezorgd. Dus meer als de 5e (van de 5) plaats zat er niet in. De optocht die volgde was zoals we gewend zijn op Altweerterheide een rondje om het veld, langs de vrachtwagens. Gelukkig dat er nog enkele supporters van Swartbroek onder een afdak stonden en klapten, dit gaf de schutters nog een beetje vertrouwen. Terug op het veld had men even pauze, waarna het korps zich weer kon gaan klaarmaken voor de marswedstrijd en rond een uur of 4 kon er begonnen worden met schieten. Ondanks de dreigende regen en de slechte weersvoorspellingen is alles tot een uur of 7, half 8 gewoon door kunnen gaan, maar toen viel het er even behoorlijk uit. Al snel klaarde het weer op, kon iedereen weer naar buiten en kon er worden verder geschoten tot ± 21.45 uur, met behoorlijke resultaten!

Optocht:Bordjesdrager174 punten 2e plaats
Mooiste geheel158 punten 5e plaats
Vaandeldrager157 punten 12e plaats
Commandant171 punten 7e plaats
Beste Defilé161 punten 12e plaats
Beste Houding173 punten 1e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden171.5 punten 2e plaats
Tamboer−maître170 punten 2e plaats
Mooiste koningspaar162 punten 8e plaats

Schieten:1e zestal36 punten5e prijs
2e zestal35 punten9e prijs
3e zestal36 punten
4e zestal36 punten1e prijs
5e zestal32 punten
3−tal15 punten

353e schuttersfeest Schutterij St. Willibrordus Meijel

Zondag 5 juni hadden we schuttersfeest in Meijel. Het was behoorlijk warm en de weersverwachting was niet geweldig. Paraplu’s waren dus in de auto’s gelegd voor het geval dat er een flinke bui zou komen.
De optocht trok door een mooi stukje Meijel, een fijne route met behoorlijk wat bomen langs de kanten van de weg zodat we flinke stukken van de optocht in de schaduw hebben kunnen lopen! Bij aankomst op het veld stond men al klaar met bekertjes water die gretig werden aangenomen. Daarna eindelijk de dikke warme pakken uit en gezellig onder de boom of in de tent wat drinken.
Het koningspaar kon zich ondertussen klaar gaan maken om op te gaan, helaas ging er net van te voren nog iets mis met de mantel van de koning en kon dit met naald en draad nog een beetje gerepareerd worden. Helaas zijn ze deze keer niet zo hoog geëindigd, evenals enkele andere koningsparen die vorige keer bij de eerste 5 zaten. Zo blijkt dat elk jurylid of te wel een andere smaak heeft of op hele andere dingen let. Maar niet getreurd, het weer was (nog) goed, het was gezellig en iedereen zat nu te wachten op de marswedstrijd. Toen dat achter de rug was kon het schieten voor Swartbroek ook gaan beginnen. Langzaam aan begon de lucht donkerder te kleuren en begon het er wel erg dreigend uit te zien, het rommelde een paar keer, maar de verwachte plensbuien bleven gelukkig achterwege. Het was eigenlijk een best wel aangename regen die viel, en die ook niet te lang heeft geduurd. Enkele leden zijn zelfs gewoon gezellig onder de paraplu op het veld blijven zitten, terwijl de rest vanuit de tent alles in de gaten hield. Na deze bui kon er weer worden verder geschoten en werd het voor enkele 6-tallen spannend of ze nog moesten kavelen. En jawel, de buksen hoefden nog niet te worden opgeruimd want er moest nog geschoten worden!

Optocht:Bordjesdrager170 punten 11e plaats
Mooiste geheel157 punten 12e plaats
Vaandeldrager139 punten 12e plaats
Commandant148 punten 2e plaats
Beste Defilé159 punten 7e plaats
Beste Houding163 punten 1e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden165.9 punten 3e plaats
Tamboer−maître150 punten 5e plaats
Mooiste koningspaar169 punten 9e plaats

Schieten:1e zestal35 punten
2e zestal35 punten
3e zestal35 punten9e prijs
4e zestal36 punten5e prijs
5e zestal32 punten
3−tal18 punten1e prijs

352e schuttersfeest Schutterij St. Sebastianus Ell

Na vele weekenden van mooi weer en lekkere temperaturen, beloofde het afgelopen weekend niet zo veel goeds en dat terwijl wij ons 1e bondschuttersfeest hadden. Toch vertrok iedereen vol goede moed richting Ell. Daar aangekomen was het even “stressen”, er was van alles vergeten, wat voor flink wat lelijke gezichten zorgde. Gelukkig trok dit allemaal snel genoeg bij en konden we ons klaar maken voor de optocht. De jonge koning en koningin hadden er zin in en straalden dit ook uit, trots liepen ze voor de schutters in de optocht. Na de optocht ging het koningspaar zich voorbereiden om “op te gaan”(voor het eerst in jaren dat het Swartbroekse koningspaar dit weer doet) terwijl het korps in afwachting was van de marswedstrijd. Helaas werkte het weer toen even niet mee, een regenbui zorgde ervoor dat iedereen naar binnen vluchtte.Nadat deze buiwas over getrokken was het de beurt aan het koningspaar en vlak daarna kon het korps zijn muziekstuk laten horen. Vol verwachting van de resultaten kon er rond 15.30 uur worden begonnen met schieten. Wat waren we allemaal blij met de vesten, truien en (winter)jassen die we meegenomen hadden. De stevige wind zorgde voor flinke kou. Het waaide zelfs zo hard dat het bestuur van EMM de windkracht op ging meten. Een lid van onze vereniging stond hiervoor midden op het veld op een stoel met zijn arm hoog in de lucht (ons nieuwe Vrijheidsbeeld?)om zo de snelheid te kunnen meten. Gelukkig bleef de windkracht onder de 5 en kon men gewoon door blijven schieten. Of het nu aan de stevige wind heeft gelegen zullen we nooit weten, maar bij veel verenigingen waren de resultaten van het schieten niet echt om over naar huis te schrijven. Ook de juryrapporten vielen bij veel verenigingen lelijk tegen. Toch mag ons koningspaar en het korps tevreden zijn, zij behaalden respectievelijk de 4e en de 1e prijs.

Optocht:Bordjesdrager145 punten 8e plaats
Mooiste geheel170 punten 9e plaats
Vaandeldrager149 punten 8e plaats
Commandant135 punten 5e plaats
Beste Defilé147 punten 2e plaats
Beste Houding162 punten 6e plaats

Tereinwedstrijden:Marswedstrijden168 punten 1e plaats
Tamboer−maître146 punten 2e plaats
Mooiste koningspaar171 punten 4e plaats

Schieten:1e zestal36 punten10e prijs
2e zestal34 punten9e prijs
3e zestal35 punten4e prijs
4e zestal34 punten4e prijs
5e zestal30 punten

Individueel Kampioenschap der Beide Limburgen

Op zaterdag 30 april gingen 9 schutters van St. Cornelius naar Stokkem om in de stralende zon mee te doen aan dit kampioenschap. Om precies 9.30 uur begon de wedstrijd en in tegenstelling tot andere jaren, probeerde de wedstrijdleiding er een hoog tempo in te houden. Na 3 rondes op 1,5 x 1,5 werd overgeschakeld op blokjes van 1 x 1. Bij ons hadden toen al 2 schutters een misser op hun naam staan. De organisatie hield het hoge tempo erin en tegen 16.30 uur zaten wij nog met 3 schutters in de wedstrijd en begonnen wij ons zorgen te maken over de hoeveelheid munitie die we bij ons hadden. Er werd besloten om op het veld bij te laden, tijdens de voorbereiding vielen alweer 2 schutters weg. Eerst Mart op het 85e schot, daarna Tjeu Verslegers op het 97e schot. Alleen Jan Stals zat nu nog in de wedstrijd. Na 120 schoten liet ook Jan zijn 121e staan en bleek dat we nog munitie over hadden. De wedstrijd is die dag nog tot het donker werd voort gezet. Op Zondag is de winnaar, na net geen 600 schoten, bekend geworden: Dhr. Wilms uit Nattenhoven.

Koningschieten

maandag 25 april 2011
Zoals traditioneel wordt het schuttersseizoen geopend met een Helige Mis, verzorgd door Pastoor Notermans en opgeluisterd door ons eigen muziekkorps, die zich weer van de beste kant hebben laten kijken, net als het weer. Het beloofde een prachtige dag te worden. Na de Heilige Mis volgde een lekkere brunch (verzorgd door restaurant De Tos) waar vele actieve en steunende leden bij aanwezig waren. De aanwezige leden van de “spoeekejaegers” zorgden goed voor ons, soep, koffie en thee, we hoefden maar een kik te geven en men stond alweer bij ons om ons op onze wenken te bedienen. En dan niet te vergeten: De afwas! Ook dat werd door hen gedaan.
Na de brunch volgde de huldiging van de jubilarissen binnen het muziekkorps: Linda Lamerikx, Bibian Tullemans en Sandra Baens, alle drie al 10 jaar lid.
Een uurtje later volgde de huldiging van de overige jubilarissen: Jan Stals, Jan Truijen en Nel Beelen.(25 jaar lid).
Na dit officiële gedeelte kon iedereen zich klaar gaan maken om de koning van 2010, Marcel Laveaux, thuis op te gaan halen. Omdat het programma al wat was uitgelopen werd er de kortste weg naar Marcel genomen, waar deze al in vol ornaat de vereniging stond op te wachten. Na een korte toespraak en enkele muziekstukken van het korps was er tijd voor een drankje. Dit liet men zich natuurlijk geen 2x zeggen. De warme jassen weer even uit, de mutsen af, en even lekker genieten. Maar er kon niet te lang worden gebleven, op de schutterij wachtte de schutters nog een belangrijke taak, dus er moest weer worden terug gegaan. Via een kleine omweg werd Marcel onder muzikale begeleiding mee terug genomen naar het schutterslokaal, alwaar hij zijn mantel, zijn steek en zijn zilverwerk mocht inleveren: klaar voor de nieuwe koning(in).
Helaas mag er nog steeds niet met de grote buks geschoten worden, dus gebeurde het koningschieten met de windbuks. 10 Leden namen hier aan deel. Door de ervaring van vorig jaar wist iedereen al dat dit wel een hele tijd kon gaan duren, maar niet getreurd, dan maar schieten met 2 buksen tegelijk en 5 schoten per persoon. Zo werden er heel wat rondes door geschoten, alle schutters gingen tussendoor eens dichter bij de “vogel” kijken waar deze nog vast zat, maar dat leek niet veel te helpen. Uiteindelijk, ruim 400 schoten en enkele uren later, kwam er beweging in de “vogel”. Saskia zag de bui al weer hangen, al 3 jaar op rij had de schutter na haar het geluk dat de vogel viel. Voor Linda Lamerikx werd de druk dan ook al hoger, zij had dit jaar de plaats achter Saskia getrokken, zou zij het dan worden? Zo snel ging het echter nog niet, er werden in totaal 427 schoten gedaan voordat de vogel viel: Annette Tullemans had dit geluk, zij mag dit jaar als koningin de boeken in. Naar de koning werd nog even geraden, maar na een kort telefoontje was ook deze bekend: Bart Baens zal naast haar lopen.
Het koningspaar werd nog even in het zonnetje gezet en vol verwachting wordt er uit gekeken naar het eerste schuttersfeest waarop zij zich zullen presenteren. Na deze gezellige en zeer geslaagde dag werd er nog even wat na gepraat en gedronken en ging ieder zijn eigen weg.

Grenslandtreffen 2011

Op zondag 17 april hebben we deelgenomen aan het Grenslandtreffen bij St. Catharina, Stramproy, een niet zo groot schuttersfeest met slechts 12 deelnemers, waarvan ongeveer de helft Nederlandse schutterijen.
De opening was om 13.00 uur en de koning, de commandant en de vaandeldrager moesten hierbij aanwezig zijn. Het weer was in ieder geval al goed dus het beloofde een mooie dag te worden.
Vol goede moed werd aan de optocht begonnen, deze liep net niet door het centrum van Stramproy, maar gelukkig stonden er toch nog wel een aantal mensen te kijken. Na de optocht kon het korps gelukkig al vrij snel op voor de marswedstrijd en daarna konden de pakken uit, de truitjes met korte mouw aan en kon men lekker van het weer gaan genieten. Helaas waaide het nog frisjes en werden er al snel vestjes of truitjes met lange mouw aangedaan en zo was het goed vol te houden.
Nu kon het schieten kon beginnen, Swartbroek was er klaar voor! Na de eerste ronde bleek dat dit toch niet helemaal waar was. Vele schutters van Swartbroek waren er toch nog niet zo klaar voor als men zelf waarschijnlijk had gedacht. Vele "bölkes" bleven dan ook nog staan.Gelukkig wordt het Grenslandtreffen gezien als een soort "oefen" schuttersfeest, iedereen moet toch weer even wennen aan alles, maar de schutters die allemaal gemist hebben zijn toch hun 100% voor de vereniging al kwijt. De resultaten van de 6-tallen waren dan ook niet om over naar huis te schrijven, het 1e 6-tal is in ieder geval door de eerste 3 rondes heen gekomen, maar kon daarna ook de buks opruimen. De overige 6-tallen konden al na deze 1e 3 rondes op hun gemak onderuit zaskken, gekaveld hoefde er toch niet te worden.
Het muziekkorps heeft wel goed zijn best gedaan, zij hebben een mooie 1e prijs binnen weten te halen.